Kaymaklı katmer tarifi nasıl yapılır?
Antep mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden katmeri hazırladık. Sadece 5 dakikada hazırlanan katmer nasıl yapılır? Antep fıstığı ve üzerine kaymakla bütünlenen katmer tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı

KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
5 dakikaKALORİ
500Kaymaklı katmer tarifi için gerekli malzemeler
- 1
- 5 su bardağı ılık su
- ½ tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar (3-4 su bardağı) un
- 1 paket (250 gr) tereyağı
- 200 gr kaymak
- 1
- 5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş Antepfıstığı
Kaymaklı katmer tarifi adım adım yapılışı
1
Ilık suyu ve tuzu uygun bir kaba koyun.
2
Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yoğurun.
3
Üstünü örtün, 20 dakika kadar dinlendirin.
4
Tereyağını orta ateşte eritin, ateşten alın.
5
Kaymağı ilave edin. Hamur işlerinde deneyimli iseniz, orta boy bir elma, değilseniz büyükçe bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun.
6
Unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Bir fırça ile kaymaklı karışımı yufkaların üzerlerine sürün, şekeri ve antepfıstığını serpin.
7
Bohça gibi katlayın. Ortadan biraz harlı ateşte, yapışmaz tavada, yağlamadan kızartın.
8
Mayasız hamur çabuk sertleşeceğinden, soğutmadan servis yapın.
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
