Kaymaklı katmer tarifi nasıl yapılır?

Antep mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden katmeri hazırladık. Sadece 5 dakikada hazırlanan katmer nasıl yapılır? Antep fıstığı ve üzerine kaymakla bütünlenen katmer tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

KALORİ

500

Kaymaklı katmer tarifi için gerekli malzemeler

  • 1
  • 5 su bardağı ılık su
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar (3-4 su bardağı) un
  • 1 paket (250 gr) tereyağı
  • 200 gr kaymak
  • 1
  • 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş Antepfıstığı

Kaymaklı katmer tarifi adım adım yapılışı

1 Ilık suyu ve tuzu uygun bir kaba koyun.
2 Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yoğurun.
3 Üstünü örtün, 20 dakika kadar dinlendirin.
4 Tereyağını orta ateşte eritin, ateşten alın.
5 Kaymağı ilave edin. Hamur işlerinde deneyimli iseniz, orta boy bir elma, değilseniz büyükçe bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun.
6 Unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Bir fırça ile kaymaklı karışımı yufkaların üzerlerine sürün, şekeri ve antepfıstığını serpin.
7 Bohça gibi katlayın. Ortadan biraz harlı ateşte, yapışmaz tavada, yağlamadan kızartın.
8 Mayasız hamur çabuk sertleşeceğinden, soğutmadan servis yapın.

PÜF NOKTASI

Üzerine kaymakla servis edebilirsiniz.