Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifi ve yapım aşamaları
Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık reçeli, Türk mutfağında sevilerek tüketilen reçeller arasında bulunuyor. Peki Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifimizle karşınızdayız. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz kızılcık reçeli tarifi...
KAÇ KİŞİLİK
12 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
35 dakikaKALORİ
250Kızılcık Reçeli için Malzemeler
- 2 kg kızılcık
- 1-2 adet limon tuzu
- 1/2 su bardağı su
- 1 buçuk kg şeker
Kızılcık Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1
Kızılcıklar yıkanır, temizlenir.
2
Tencere içerisine alınan kızılcığın üzerine şeker eklenir ve bir gece boyunca bekletilir.
3
Ertesi gün limon tuzu dışında olan malzemeler eklenerek pişirilir.
4
Kızılcıklar yumuşadığında, reçel kıvamına geldiğinde limon tuzu ilave edilir.
5
Kavanozda muhafaza edilir.
6
Soğuduktan sonra servis edilir.
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata