Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifi ve yapım aşamaları
Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık reçeli, Türk mutfağında sevilerek tüketilen reçeller arasında bulunuyor. Peki Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifimizle karşınızdayız. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz kızılcık reçeli tarifi...

KAÇ KİŞİLİK
12 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
35 dakikaKALORİ
250Kızılcık Reçeli için Malzemeler
- 2 kg kızılcık
- 1-2 adet limon tuzu
- 1/2 su bardağı su
- 1 buçuk kg şeker
Kızılcık Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1
Kızılcıklar yıkanır, temizlenir.
2
Tencere içerisine alınan kızılcığın üzerine şeker eklenir ve bir gece boyunca bekletilir.
3
Ertesi gün limon tuzu dışında olan malzemeler eklenerek pişirilir.
4
Kızılcıklar yumuşadığında, reçel kıvamına geldiğinde limon tuzu ilave edilir.
5
Kavanozda muhafaza edilir.
6
Soğuduktan sonra servis edilir.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
