Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır? Kolay Lahmacun Tarifi ve Püf Noktaları

Bir çeşit içli pide olarak da nitelendirilebilen lahmacun, neredeyse çoğu insan tarafından sevilen bir yiyecek türü. Türk mutfağının ve doğu kültürünün eşsiz lezzetlerinden Lahmacunu evde yapmak aslında çok kolay. Peki evde kolay lahmacun nasıl yapılır? Evde kolay lahmacun tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

KALORİ

200

Lahmacun, ismi "etli hamur" anlamına gelen Arapça "lahma bi'ajeen" kelimesinden gelir. Kültürümüzde de önemli bir yeri olan, dışarıda yediğiniz enfes ve oldukça doyurucu olan lahmacunu evde de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.  Gelin önce malzeme listesine bir bakalım, sonrasında da lahmacunlarımızı hazırlamaya hep birlikte başlayalım. 

Kolay Lahmacun İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan (doğranmış)
  • 1 orta boy kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 orta boy yeşil biber (doğranmış)
  • 1 orta boy domates (doğranmış)
  • Biraz isot
  • Biraz sumak
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı maydanoz
  • Biraz kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon (kabuğunun rendesi kullanılacak)
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 çorba kaşığı biber salçası
  • 250 gr dana kıyma
  • Tuz ve karabiber
  • Lavaş

LAHMACUN HAKKINDA

“Lahmacun” kelimesi köken olarak Arapça’daki “lahm bi ajin” kelimesinin türemiş halidir ve etli hamur anlamına gelir. Açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan lahmacun adeta Türk mutfağı denilince ilk akla gelenler arasında yer alıyor.

Kolay Lahmacun Tarifi adım adım yapılışı

1 Doğrayıcının içerisine; soğan, domates, yeşil biber, kırmızı biber, sarımsak ve maydanozları alın.
2 Üzerine biraz da su ekleyin ve kapağını kapatıp, tüm malzemeler ufalana kadar doğrayıcıdan geçirin.
3 Karışımı büyük bir kaseye alın. Baharatları, limon kabuğu rendesini, domates ve biber salçasını ve zeytinyağı da ilave edip karıştırın.
4 Sıra geldi kıymaya. Kıymayı da ekledikten sonra, tüm malzemeler harmanlanacak şekilde elinizle karıştırın.
5 Bu noktada, dilerseniz marketten hazır lavaş alabilir, dilerseniz de Youtube kanalımda tarifini bulabileceğiniz Ev Yapımı Lavaş'lar hazırlayabilirsiniz.
6 Lavaşı, fırın tepsisine aldıktan sonra, hazırladığınız hafif, sulu ve cıvık karışımdan alın ve kaşığın tersini kullanarak lavaşların üzerine ince bir tabaka halinde sürün.
7 Lahmacunları, 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında; üst ızgara çalışacak şekilde, fırının en üst gözünde 5-6 dakika pişirin.
8 Üzerine limon sıkıp, maydanoz yaprakları ile sararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Bu tarifte, lavaşların üzerine koyacağınız kıymalı karışımı ince bir tabaka halinde sürmelisiniz. Miktarı bol tutarsanız, istediğimiz lahmacun görüntüsünden uzaklaşabilirsiniz.