Köz biber & Domates nasıl yapılır?

Moshe Aelyon & Vera Damar, iki şahane ismin bir araya gelmesiyle oluşan MoVe La Ventura; aile mirası olan özel tariflerinden köz biber ve domates tarifi.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

36

DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS

Köz biber & Domates için malzemeler;

  • 3 adet kapya biber
  • 15-20 adet cherry domates
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı acı biber sosu
  • 2 diş sarımsak
  • Süzme yoğurt
  • 100 gr çiğ fındık
  • 1/2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Köz biber & Domates nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri ise ortadan ikiye kesin.
2 Hazırladıklarınızı bir kabın içine alın.
3 Üzerine rendelenmiş sarımsak, acı biber sosu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice karıştırın.
4 Önceden ısınmış 180 derece sıcak fırının ızgara programında 15-20 dakika kadar ısıtın.
5 Tava içine fındık, kişniş tohumu, kimyon tohumu, kırmızı biber ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırın ve kavurun.
6 Süzme yoğurdu biraz tuz ile tatlandırın ve servis tabağına yayın.
7 Üzerine biberli domatesleri, bıraktığı sos ile birlikte koyun ve en son fındıkları da serptikten sonra servis yapabilirsiniz