Közlenmiş biber sarma nasıl yapılır? Közlenmiş biber sarma tarifi

İçine girdiği her yemeği aşırı lezzetli yapan kapya biberleri bu sefer peynirlerle buluşturuyoruz. Tadına doyum olmayan kokusu ile iştahı kabartan, meze olarak da yapabileceğiniz közlenmiş biber sarma tarifi veriyoruz...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

96

Közlenmiş biber sarma tarifi için malzemeler

  • 3 salçalık kırmızıbiber
  • 6 dal Frenk soğanı
  • 100 gr yarım yağlı beyaz peynir
  • 100 gr tulum peyniri
  • 1-2 tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Közlenmiş biber sarma tarifi adım adım yapılışı

1 Biberleri közleyin.
2 Peynirleri bir kaseye alarak çatal yardımı ile iyice ezin.
3 İnce doğranmış maydanozu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
4 Kırmızıbiberlerin kabuğunu soyup ayıkladıktan sonra her biberi uzunlamasına ikiye kesin.
5 Geniş kısmına peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
6 Frenk soğan ile bağlayın. Servis tabağına dizin.
7 Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.