Kuymak (mıhlama) tarifi nasıl yapılır? Adım adım kuymak yapılışı....

Kahvaltı sofrası için kuymak yapmaya ne dersiniz? Tadıyla damaklarda iz bırakan kuymağı evde kolayca denemek ister misiniz? O zaman sizler için mükemmel bir kuymak tarifiyle geldik. İşte kuymak tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

450

Kuymak için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı kolot peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Kuymak tarifi adım adım yapılışı

1 Mısır ununu tavaya alarak kavurun.
2 Üzerine su ekleyin, ardından peynirleri ekleyerek eritin.
3 Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve kuymağın üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Trabzon İlk Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise şu tarifi paylaşıyor: Tereyağı tencereye konur. Yağ eridikten sonra mısır unu dökülerek, tereyağı ile kavurulur. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak su ilave ederek suyla bir miktar pişmesin sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave edilerek, 5 dakika peynir ile pişmesi, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmemesi gereklidir.. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.