Kuzu pirzola tarifi nasıl yapılır? Lokum gibi kuzu pirzola yapmanın püf noktaları
Kuzu pirzola özellikle özel günlerde tercih edilen bir yemek. Siz de yılbaşında ne yapacağınıza karar veremediyseniz kuzu pirzolaya şans verebilirsiniz. İşte Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar özel tarifleriyle kuzu pirzola tarifi...

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
300Kuzu pirzola tarifi için malzemeler
- 6-8 adet kuzu pirzola
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet soğan
- Defne yaprağı
- Kekik
- karabiber
- tuz
Kuzu Pirzola Tarifi adım adım yapılışı
1
Uygun bir kaba (Tuz hariç) bütün malzemeleri ekleyin. (Soğanları rendeleyin)
2
Kuzu pirzolaları da bu sosun içerisine ekleyelim ve marine edin ve üzerini streç film ile kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
3
Dinlenen etleri, marine sosundan birazını ve biraz tuzu yağlı kağıda sarıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 saat kadar pişirin. Sonra üstünü açıp 5-10 dk kadar daha pişirin ve servise edin.
yemek

Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek

Tok tutan 4 chia puding tarifi

Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri
