Levrek marin tarifi nasıl yapılır?

Aroması ile damakları dolduran levrek marin hafif tarifi ile favori mezelerden biri olmaya aday. Önemli olan tatlı ekşi aroması ile yumuşacık kıvamı. Peki levrek marin tarifi nasıl yapılır? İşte Levrek marin tarifinin adım adım yapılışı ve tüm gerekli malzemeler

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

150

Deniz ve tatlı su levreğinin sağladığı önemli bir besin de selenyumdur. Vücudunuz antioksidan üretmek ve tiroid hormonlarını sentezlemek için selenyuma ihtiyaç duyar. Tatlı su ve levrek beslenmesi vitamin içeriğine göre farklılık gösterir. Örneğin levrek, zengin bir B6 vitamini kaynağıdır ve tatlı su levreklerinden alacağınızın üç kat fazlasını içerir. Bununla birlikte, USDA'ya göre tatlı su levreği levrekten yüzde 77 daha fazla B12 vitamini içerir. 

Levrek marin için gerekli malzemeler

  • 1 kg levrek fileto
  • 2 lime
  • 2 limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 dal taze soğan
  • 1 tutam taze kişniş
  • 1 Meksika biberi
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

LEVREK HAKKINDA

Levrek düşük kalorilidir ve mükemmel bir protein, selenyum, temel omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Besin değeri oldukça yüksek olan levrek civa içerir. Bu nedenle hamile kadınlar ve çocuklar yedikleri miktarı sınırlamalıdır. Bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz.

Levrek marin tarifi adım adım yapılışı

1 Lime ve limonların birer tanesinin kabuğunu rendeleyin ve hepsinin sularını bir kaba sıkın.
2 Zeytinyağı, soya sosu, şeker, tuz ve karabiberi limon suyuna ekleyerek çırpın.
3 Balıkları içerisine ekleyerek en az 3-4 saat bekletin.
4 Meksika biberi, kişniş doğrayarak balıkla birlikte servis edin. Afiyet olsun!