Limon kreması tarifi nasıl yapılır?

Limon, buluştuğu her tarifte aromasıyla dikkat çeker. Daha çok tatlı eşlikçisi nefis mi nefis limon kreması tarifi Şef Bahar yılmazdan geliyor.

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

440

Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Bahar Yılmaz
Fotoğraflar: Hande Göksan/Eatdrinkshoot Stüdyo

Limon kreması için malzemeler

  • 80 ml taze limon suyu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 90 g tuzsuz tereyağı (soğuk)
  • 80 g toz şeker
  • 5 ml vanilya özütü
  • 2 adet limon zest (kabuk rendesi)

Limon kreması tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 İlk olarak tereyağı ve şekerin yarısı ile limon zesti, bir sos tenceresine alıp şeker ve tereyağ tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekerin kalan yarısını ayrı bir kasede çırpın ve erittiğiniz tereyağlı şekeri süzüp, azar azar üzerine ilave ederek karıştırın.
2 Sosu, komple bir sos tenceresine aktarın ve orta ateşte marmelat kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan karışımı, ocaktan alıp kalan soğuk tereyağını ve vanilya özütünü ekleyip elde çırpma işlemiyle homojen hale getirin.
3 Üzerine temas edecek şekilde streç film ile kapatıp oda sıcaklığına geldiğinde minimum bir gece dinlendirip ardından kullanabilirsiniz.