Lor peynirli tabule salatası nasıl yapılır?

Formunuzu korurken damak tadınızdan ödün vermek istemiyorsanız, Kitchenette’in düşük kalorili bu lezzeti tam size göre!

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

200

Lor peynirli tabule için malzemeler

  • 60 gr lor peyniri
  • 60 gr köftelik bulgur
  • 40 gr misket domates
  • 40 gr salatalık
  • 50 gr sarı
  • kırmızı biber
  • 20 gr taze soğan
  • 3 yaprak taze nane
  • 5 yaprak fesleğen
  • 1 çorba kaşığı maydonoz
  • kıyılmış
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım bağ roka
  • 30 g taze limon suyu
  • 30 g nar ekşisi
  • 10 g zeytinyağı
  • Taze karabiber ve tuz

Lor peynirli tabule salatası adım adım yapılışı

1 Köftelik bulguru geniş bir kaseye koyun, üzerini kapatacak kadar kaynamış su ekleyin ve 4 dakika bekletin, yumuşadıktan sonra fazla su varsa süzdürün ve soğutun.
2 Yeşillikleri ve taze baharatları yıkayın, kurulayın, özellikle salatalıkların kabuk kısımlarını kullanın ve minik minik doğrayın, misket domatesleri ikiye kesin.
3 Taze baharatlar ve rokanın yaprak kısımlarını kullanarak doğrayın.
4 Lor peynirini küçük küpler halinde kesin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırarak sos hazırlayın.
5 Çukur tabakta, ince kıyılmış roka yatağında ‘’tabule karışımı’’ üzerine küp kesilmiş lor peyniri ilave edin. Son olarak salatanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servise hazır hale getirin.