Mahluta çorbası nasıl yapılır? Mahluta çorbası tarifi

Mahluta çorbası özellikle kış aylarında sıcak bir başlangıç yapmak için tüketilir. İçinizi ısıtacak çok besleyici çokta lezzetli olan mahluta çorbası tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz... İşte mahluta çorbası tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

73

Mahluta çorbası tarifi için malzemeler

  • 250 gr döğme yarma
  • 100 gram çekilmiş mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık tereyağ
  • baharat

Mahmuta Çorbası Hakkında

Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü mercimek çorbasıdır. Bazı yörelerde Malhıta adı da verilir.

Mahluta çorbası tarifi adım adım yapılışı

1 Bir ölçek yarma, iki ölçek su, bir çay bardağı çekilmiş mercimek ve istenildiği kadar baharatın katılmasıyla yapılır.
2 Önce yarma ve mercimek ıslatılarak hazır hale getirilir.
3 Sonra su kaynatılır. Suya mercimek ve yarma katılarak pişirilir.
4 Tencere indirilmeden tavada kızartılmış tereyağında güzelce kavrulan soğanlar üzerine dökülür.
5 Kavrulmuş soğanla birlikte yemek, bir miktar daha ateşte tutulur ve servise hazır hale getirilir.