Mantar burger tarifi nasıl yapılır?
Mantarın en cezbedici hali... Sizi 2016 yılına götürüyoruz. Yaklaşık 6 yıl önce Elele'de mantar burger tarifi yer almıştı. İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan'ın hazırladığı mantar burger tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
165Mantar burger için malzemeler;
- 150 gr mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 1 adet kabak
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 100 gr galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1-2 tutam tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 10-15 adet arpacık soğanı
- 1 adet domates
- yeşillik
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Ufak hamburgere uygun ekmek
Mantar burger tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Mantarları doğrayın, zeytinyağı ile sularını bırakıp tamamen çekene kadar soteleyin.
2
Kabağı rendeleyin, soğanı da doğrayarak birlikte robotta çekin.
3
Mantarı, maydanozu, galetayı, unu, tuzu, biberi ilave edin. Sulu görünürse galeta unu ilave edebilirsiniz.
4
Harcı unlayarak istediğiniz büyüklükte köfte haline getirin. 1 saat buzdolabında veya daha kısa süre buzlukta bekletin.
5
Yeterince soğuyup kıvamı koyulaşınca az zeytinyağı koyduğunuz tavada 8-10 dakika ızgara yapın.
6
Arpacık soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın, tereyağında hafif karamelize olana kadar soteleyin.
7
Mantar burgeri tercih ettiğiniz ekmek çeşidi ile yeşillik, domates ve arpacık soğan ile servis yapın.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
