Mantar burger tarifi nasıl yapılır?

Mantarın en cezbedici hali... Sizi 2016 yılına götürüyoruz. Yaklaşık 6 yıl önce Elele'de mantar burger tarifi yer almıştı. İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan'ın hazırladığı mantar burger tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

165

Mantar burger için malzemeler;

  • 150 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gr galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-2 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 10-15 adet arpacık soğanı
  • 1 adet domates
  • yeşillik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Ufak hamburgere uygun ekmek

Mantar burger tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Mantarları doğrayın, zeytinyağı ile sularını bırakıp tamamen çekene kadar soteleyin.
2 Kabağı rendeleyin, soğanı da doğrayarak birlikte robotta çekin.
3 Mantarı, maydanozu, galetayı, unu, tuzu, biberi ilave edin. Sulu görünürse galeta unu ilave edebilirsiniz.
4 Harcı unlayarak istediğiniz büyüklükte köfte haline getirin. 1 saat buzdolabında veya daha kısa süre buzlukta bekletin.
5 Yeterince soğuyup kıvamı koyulaşınca az zeytinyağı koyduğunuz tavada 8-10 dakika ızgara yapın.
6 Arpacık soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın, tereyağında hafif karamelize olana kadar soteleyin.
7 Mantar burgeri tercih ettiğiniz ekmek çeşidi ile yeşillik, domates ve arpacık soğan ile servis yapın.