Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi

Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersini ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifi.

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

35 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

324

Meyveli kek için malzemeler;

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1/2 su bardağı yaban mersini
  • 1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • Bir tutam tuz

Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi adım adım yapılışı

1 Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın.
2 İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
3 Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.
4 Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
5 Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin.
6 Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin.
7 Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.