Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi
Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersini ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifi.

KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
35 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
324Meyveli kek için malzemeler;
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı yaban mersini
- 1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
- Bir tutam tuz
Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi adım adım yapılışı
1
Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın.
2
İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
3
Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.
4
Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
5
Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin.
6
Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin.
7
Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
