Milföy tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Taze taze fırından çıkan koku ve bir o kadar da hafif bir tatlı. İşte milföy tarifi! Bu mükemmel lezzetli tatlıyı denemeye ne dersiniz? Milföy tatlısı nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemelerle milföy tatlısını adım adım yazdık...

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

100

Milföy tatlısı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 yaprak milföy
  • Mevsim meyvesi
  • Pudra şekeri

Krema için

  • 125 ml süt
  • ½ paket vanilin
  • 20 g yumurta sarısı
  • 30 g şeker
  • 10 g un
  • 5 g nişasta
  • 20 g tereyağı

Milföy tatlısı tarifi adım adım yapılışı

1 Süt ve vanilin kaynatılır.
2 Un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker bir kapta karıştırılır.
3 Sütlü karışım yavaşça hazırlanan karışıma dökülür ardından hepsi birlikte ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
4 Kıvam alan muhallebiye tereyağı eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
5 Hazır satılan yaprak milföyden 4 parça kesilir.
6 200 derece fırında üzerinde başka bir tepsi ile kabarmadan 15 dakika pişirilir.
7 Milföylerin arasına krema sıkılarak birleştirilir.
8 Pudra şekeri serperek servis edilir.

PÜF NOKTASI

İsteğe göre arasına meyve koyulabilir.Farklı meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz.