Mini bir pancake tarifi: Bebek pancake'ler

Mini ya da bebek pancake… Bu süper sevimli minik panceke’ler son zamanların en popüler tarifi. Hatta, yapıp yiyebileceğiniz en şirin karantina kahvaltısı. Peki bu bebek pancake’ler nasıl hazırlanır?


Bebek pancake nedir?

Siz de TikTok âleminde, meyvelerle süslenmiş minik pancake’leri fazlasıyla görmeye başladıysanız tarifi aramaya koyulmuş olmalısınız. Bu mini ya da bebek pancake’ler hem çok pratik hem de çok lezzetli. Minik olduğu için kalorisi de sayılmıyor diyorlar… Keşke öyle olsa tabii. Fakat o kadar lezzetli ve keyifli bir kahvaltılık ki kalorisini kimsenin düşüneceğini sanmıyoruz.

Sütlü mü yenir yoksa sütsüz mü?

Tamamıyla size kalmış! Sadece tereyağlı ve ballı da tercih edebilir, kahvaltılık gevreği gibi süt de ekleyebilirsiniz.

Bebek pancake yapmak için hangi ekipmanlara ihtiyacınız var?

Bir karıştırma kâsesine, yapışmaz bir tavaya, ucu kesilmiş bir sıkma şişesine, kilitli poşete ya da eski ketçap veya hardal şişelerinden birini de kullanabilirsiniz ve tabii ki çevirmek için bir spatulaya.

Malzemeler

1/2 su bardağı un

1 yemek kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

1/2 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı çırpılmış yumurta

Sıvı yağ

Aşama 1

Bir kâsede un, kabartma tozu, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ve sütü kâseye ekleyin, bir çatalla hafifçe karıştırın, fazla karıştırmamaya dikkat edin, ancak tüm büyük topakları da karıştırmış olun.

Aşama 2

Hazırladığınız karışımı küçük bir köşesi kesilmiş bir sıkma şişesine veya fermuarlı poşete dökün. Veya bir çay kaşığı da kullanabilirsiniz.

Aşama 3

Yapışmaz tavayı orta-düşük ısıda ısıtın. Tavanıza ince bir tabaka yağ koyun. Mini krepleri sıkın (veya hamurları çay kaşığıyla bırakın) ve krepler kabarana kadar pişirin. Onları çevirdiğinizde hafif kahverengi olmalılar. 30 saniye, 1 dakika veya kızarana kadar pişirmeye devam edin. Krepleri bir kâseye alın.

Aşama 4

Bir parça tereyağı ile servis yapın, istediğiniz meyveleri, sosları ekleyin. Süt, isteğe bağlı.

İpuçları ve Püf Noktaları

  • Tavada tereyağı yerine sıvı yağ kullanın. Tereyağı düşük bir ısınma noktasına sahiptir, bu nedenle kreplerinizin yanmış gibi görünmesini istemiyorsanız sıvı yağ kullanmak daha iyidir.
  • Başlamak için tavayı kısık ateşte tutun ve tüm pancake’leri tavaya koyduktan sonra ocağı açın. Ya da tavayı ısıtabilir, sonra kapatabilir, pancake’leri çıkarabilir ve pişirmeyi bitirdikten sonra ocağı açabilirsiniz.
  • Krepleri sandığınızdan daha küçük sıkın, böylelikle çok az yayılırlar. Ekstra mini krep istiyorsanız, hamurunuz bir lira büyüklüğünden daha küçük olmalıdır.
  • Tüm kreplerinizi aynı anda çevirmek için dev bir spatula kullanın. Ya da her bir pancake’i ayrı ayrı çevirmek için bir çift yemek çubuğu kullanın.
  • Kreplerinizin sıcak olmasını istiyorsanız fırında sıcak tutun. Çok küçük oldukları için çok uzun süre sıcak kalmazlar

 

Bunlar da ilginizi çekebilir:

 

Etiketler: #Beslenme