Mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?
Karadeniz bölgesinin en meşhur ekmeklerinden mısır ekmeği mısır ve undan yapılır. Yemeklerin yanında da tüketilen mısır ekmeği Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından. Peki mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte mısır ekmeği tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
330Mısır ekmeği için gerekli malzemeler
- 1 kg mısır unu
- 50 g un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 10 g kabartma tozu
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı ılık su
Mısır ekmeği tarifi adım adım yapılışı
1
Mısır unu, un, tuz, şeker ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır.
2
Sıvı malzemeler yavaşça eklenerek karıştırılır.
3
Hamur kıvamına gelen ekmek yağlı fırın kabına serilir.
4
Önceden ısınmış 180 derece fırında 1 saat pişirilir. Afiyet olsun!
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
