Muhammara nasıl yapılır? Muhammara tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kafkaslara özgü bir kahvaltılık olduğu bilinen muhammara tarifi şık davet sofralarında meze olarak da tercih ediliyor. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz muhammara tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

56

Muhammara tarifinin ardından yılbaşı tarifleri içeriğimize de bakabilirsiniz.

Muhammara tarifi için malzemeler

  • 10 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 30 gr ekmek içi
  • 100 gr çekilmiş ceviz içi
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 çay bardağı nar ekşisi
  • yeterince tuz

Muhammara tarifi adım adım yapılışı

1 Biberleri 1 saat ılık suda bekletin ve ince ince kesin.
2 Ekmek içi, kimyon, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirin
3 İçine biber, çekilmiş ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ederek, blender’da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4 Soğuk olarak servis yapın.