Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında mürdüm eriği reçeli tarifi
Mürdüm eriği reçeli sabah kahvaltılarında sofranızın vazgeçilmez reçelleri arasında bulunuyor. Peki Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Hala taze mürdüm eriği veya herhangi bir erik varken değerlendirmek isteyenlere Tam kıvamında mürdüm eriği reçeli tarifi...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakikaKALORİ
270Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi için Malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 800 gr şeker
- 1 limonun suyu
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1
Mürdüm erikleri yıkanır. Ardından bir bıçak yardımı ile ikiye bölünür. Çekirdekleri ayıklanır.
2
Dilerseniz yarım bırakabilir, dilerseniz biraz daha küçültebilirsiniz.
3
Şeker üzerlerine ilave edilir ve bir gece ya da 6 saat kapağı kapalı şekilde bekletilir.
4
Ardından altı açılır ve kıvam alana kadar pişirilir.
5
Kıvam alan reçele limon suyu ilave edilir.
6
Sıcakken kavanozlara koyulur, sıcak kapaklar ile kapatılarak ters çevrilir.
7
24 saat sonra düzeltilerek saklanacak yere kaldırılır.
yemek
Airfryer'da brownie tarifi nasıl yapılır?
Son kullanma tarihinden sonra asla tüketmemeniz gereken 6 gıda
Sofraların yeni gözdesi 5 farklı kış çorbası tarifi
Oktoberfest başladı: 11 bin TL'ye biftek
Tok tutan 4 chia puding tarifi
Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek
Pratik soğuk çorba tarifleri
Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler
Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata