Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında mürdüm eriği reçeli tarifi

Mürdüm eriği reçeli sabah kahvaltılarında sofranızın vazgeçilmez reçelleri arasında bulunuyor. Peki Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? Hala taze mürdüm eriği veya herhangi bir erik varken değerlendirmek isteyenlere Tam kıvamında mürdüm eriği reçeli tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

KALORİ

270

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi için Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 800 gr şeker
  • 1 limonun suyu

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi adım adım yapılışı

1 Mürdüm erikleri yıkanır. Ardından bir bıçak yardımı ile ikiye bölünür. Çekirdekleri ayıklanır.
2 Dilerseniz yarım bırakabilir, dilerseniz biraz daha küçültebilirsiniz.
3 Şeker üzerlerine ilave edilir ve bir gece ya da 6 saat kapağı kapalı şekilde bekletilir.
4 Ardından altı açılır ve kıvam alana kadar pişirilir.
5 Kıvam alan reçele limon suyu ilave edilir.
6 Sıcakken kavanozlara koyulur, sıcak kapaklar ile kapatılarak ters çevrilir.
7 24 saat sonra düzeltilerek saklanacak yere kaldırılır.