Murtağa nasıl yapılır? Van kahvaltısından lezzetli tarif...

Yöresel lezzetlerde bugün Murtağa tarifi var. Van kahvaltısının meşhur olduğunu herkes bilir. Tereyağında kavrulan un farklı bir kahvaltılık lezzet sunuyor. Peki murtağa tarifi nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz adım adım murtağa tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

210

Murtuğa Tarifi için gerekli malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurtaa
  • Tuz

Murtağa tarifi adım adım yapılışı

1 Tereyağı iyice kızartılır.
2 İçerisine göz kararı un dökülerek unun rengi koyulaşıncaya ve un kokusu gidinceye kadar hafif ateşte kavrulur.
3 Kavrulduktan sonra yumurta tuz ile çırpılır, un ve tereyağının içerisine tavaya eklenir. Afiyet olsun

PÜF NOKTASI

Murtuva şekerli olarak da yapılmaktadır. Un yağla kavrulduktan sonra şeker ilave edilerek servis yapılır.