Murtağa nasıl yapılır? Van kahvaltısından lezzetli tarif...
Yöresel lezzetlerde bugün Murtağa tarifi var. Van kahvaltısının meşhur olduğunu herkes bilir. Tereyağında kavrulan un farklı bir kahvaltılık lezzet sunuyor. Peki murtağa tarifi nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz adım adım murtağa tarifi...

KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
210Murtuğa Tarifi için gerekli malzemeler
- 75 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurtaa
- Tuz
Murtağa tarifi adım adım yapılışı
1
Tereyağı iyice kızartılır.
2
İçerisine göz kararı un dökülerek unun rengi koyulaşıncaya ve un kokusu gidinceye kadar hafif ateşte kavrulur.
3
Kavrulduktan sonra yumurta tuz ile çırpılır, un ve tereyağının içerisine tavaya eklenir. Afiyet olsun
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
