Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır?
Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından hafif ve lezzetli bir tarif: Palamut pilaki... Peki, palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? İşte palamut pilaki için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
395Palamut pilaki için malzemeler;
- 1 adet palamut
- kemiksiz fileto
- 1 su bardağı domates rendesi
- 5 adet defne yaprağı
- 5 adet reyhan yaprağı
- 1 adet mor soğan (orta boy ve ince dilimlenmiş)
- 5 dilim limon (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
- 3 adet misket limonu (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
- 2 adet yeşil biber (çekirdekleri temizlenmiş ve yuvarlak doğranmış)
- 6 diş sarımsak (bütün)
- 2 adet sarı biber
- 1 adet dilimlenmiş Arnavut biberi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı erken hasat zeytinyağı
- Kuru veya taze kekik
Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırına girebilen bir kaba domates rendesini dökün.
2
Sırasıyla balık dahil tüm malzemeleri dizin.
3
Üst kısmına tereyağını minik parçalar halinde dağıtın.
4
Ardından üzerine zeytinyağını gezdirin.
5
Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kuru veya taze kekikle sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
