Paluze tarifi nasıl yapılır?
Bir Osmanlı tatlısı olan paluze nişasta ve şekerin birleşimiyle yapılan bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde farklı şekillerde yapılan paluze tatlısının en çok tercih edilen şeklini sizler için hazırladık. Paluze nasıl yapılır? Pratik bir lezzet olan paluzenin adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
265Paluze tarifi için gerekli malzemeler
- 400 gram su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için
- Pekmez
- ceviz
Paluze tarifi adım adım yapılışı
1
Su, şeker ve nişastayı tencereye alarak iyice karıştırın ardından ocağa alarak pişirmeye başlayın.
2
Bir yandan karıştırın, kıvam aldığında altını kapatın.
3
Pekmez ve ceviz serperek servis edin. Afiyet olsun!
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
