Panna cotta tarifi nasıl yapılır? Adım adım panna cotta tarifi

İtalya mutfağının en hafif lezzetlerinden panna cotta tarifini mutlaka deneyin.

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

60 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

147

Panna cotta için malzemeler;

  • 100 gr şeker
  • 450 gr krema
  • 500 gr süt
  • 30 gr jelatin
  • 1/2 adet vanilya çubuğu

Meşhur İtalyan tatlısı Panna Cotta'yı hala denemeyen var mı? İşte enfes tarif... adım adım yapılışı

1 Şeker, krema ve sütü birleştirerek kısık ateşte saat yönünde karıştırarak ısıtın.
2 Jelatinleri içini buzla doldurduğunuz soğuk bir kaba koyun ve yumuşatın.
3 Sütlü karışım ısındıktan sonra erittiğiniz jelatinleri ve ardından da vanilyayı bir karıştırma kabında birleştirin.
4 Tatlınızı almak istediği formda bir kalıba döküp buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
5 Üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek sunabilirsiniz.