Pratik, kolay su böreği tarifi nasıl yapılır?
Beş çaylarının ve hafta sonu kahvaltılarının baş tacı olan su böreği herkesin severek yediği hamur işlerinden biridir. Peki, evde pratik ve kolay su böreği nasıl yapılır? İşte pratik, kolay su böreği tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
730Pratik su böreği tarifi için gerekli malzemeler
- 6 adet yufka
- 400 g beyaz peynir
- ½ demet maydanoz
- 2 yumurta
- Bir tutam tuz
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı nişasta
Pratik, kolay su böreği tarifi adım adım yapılışı
1
Maydanozu ince ince kıyın, beyaz peynir ile birleştirerek harç haline getirin.
2
Bir kap içerisinde, yumurta, nişasta, süt, su ve yağı çırpın.
3
İlk yufkayı genişçe koyun ve ara katmanlara hazırladığınız sosu dökerek dizin. 3 yufka dizdikten sonra harcı ekleyin ve aynı şekilde dizmeye devam edin.
4
İlk yufkayı bütün böreğin etrafını kaplayacak şekilde kapatın ve dilimleyin. Sosu üzerine dökerek dinlendirin.
5
180 derece fırında 40 dakika pişirin.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
