Pratik ve tam kıvamında kek tarifi nasıl yapılır?
Kek sevenler için Semiha Balkan Ermutlu’dan nefis bir tarif var...

KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
45 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
35 dakikaKALORİ
370Kakaolu kek için malzemeler;
- 4 yumurta
- İki bardak şeker
- 1 bardak Hindistan cevizi sütü
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 bardak un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre çikolata parçaları
- 1/2 bardak fındık ya da ceviz
- Süslemek için krema ve çeşitli taze ya da donmuş meyveler
Tam kıvamında kek tarifi... adım adım yapılışı
1
Yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırdıktan sonra içine azar azar yağı ve sütü ilave edin.
2
Ardından un, tuz, kabartma tozu, tarçın, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin.
3
Spatula ile homojen bir karışım elde ettikten sonra, içine ceviz veya fındık ile çikolata parçalarını dahil edebilirsiniz.
4
Fırın kabının şekline göre yağlı kağıt ya da tereyağ ile kabınızı yağlayın.
5
Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
6
Üzerini krema ve renkli meyvelerle süsleyin.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
