Ramazan pidesi (çekirdekli-tohumlu)tarifi nasıl yapılır?

Farklı ramazan pidelerini denemek istiyorsanız o zaman bu tarifi denemelisiniz. Peki, biraz klasiklerin dışına çıkmak isteyenler için çekirdekli ve tohumlu ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

23 dakika

KALORİ

170

Ramazan pidesi (çekirdekli-tohumlu)tarifi için gerekli malzemeler

  • 250 gram un
  • 320 gram su
  • 13 gr yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam
  • Ay çekirdeği içi

Ramazan pidesi (çekirdekli-tohumlu)tarifi adım adım yapılışı

1 Su, şeker ve maya karıştırılır.
2 Un, tuz, keten tohumu ve chia tohumu birbiri ile harmanlanır.
3 Su içerisine eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
4 45 dakika mayalandırılır, mayalanan hamur pide formuna getirilerek unlu fırın tepsisine alınır.
5 25 dakika daha üzeri kapalı şekilde dinlendirilir.
6 Üzeri için yoğurt, zeytinyağı ve yumurta sarısı karıştırılır.
7 Pide üzerine tekrar şekil verilir ve sos üzerine sürülür.
8 Çörek otu, susam ve ayçekirdeği serpilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.