Renkli enginar çanakları tarifi nasıl yapılır?
Bahar gelince yenilebilecek en güzel lezzetlerden enginar renkli dokunuşlarla lezzet şölenine dönüşüyor! Selin Gökbakar’dan sofralarınıza renk katacak nefis bir bahar lezzeti. Renkli enginar nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları.

KAÇ KİŞİLİK
11 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
266Renkli enginar çanakları için malzemeler
- 11 adet çanak enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal
- 1 çay bardağı su
- 10-15 damla limon
- 1 adet avakado
- 1 demet dereotu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Süslemek için nar taneleri
Renkli enginar çanakları tarifi adım adım yapılışı
1
Enginarları temizledikten sonra, 1 adet soğanı düdüklü tencerede zeytinyağı ve tuzda kavurun.
2
Üzerine enginarları dizip portakal suyu ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. 10-15 damla limon suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapayın ve ortalama 5 dakika pişirin.
3
Bu esnada bir adet avakadoyu küp küp kesin ve kararmaması için birkaç damla limon ekleyin.
4
İnce kıyılmış dereotu ve zeytinyağı ile karıştırın.
5
Pişen enginarları servis tabağına dizdikten sonra iç kısımlarına bu karışımı ve soğanları doldurun.
6
Süslemek içinde nar taneleri kullanabilirsiniz.
yemek

Parlak bir cilt için yemeniz gereken 10 yiyecek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler
