Sebze crumble tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli tariflere sofranızda yer açın!

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

330

Sebze crumble için malzemeler;

  • 1 adet pancar
  • 1 adet brokoli
  • 15-20 adet mantar
  • 2-3 adet kırmızı çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Sebze crumble tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Brokoliyi ufak parçalara ayırın. Karbonatlı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın.
2 Parlak yeşil bir renk alıncaya kadar bekleyin.
3 Sonra soğuk suya koyun. Pancar ve biberi brokoliye uygun boyda doğrayın.
4 Mantarları ikiye kesin.
5 Sebzeleri vok tavada zeytinyağı, sarımsak, tuz ve biberle 1-2 dakika soteleyin.
6 Fırına girebilen hafif derin bir kaba koyun, üzerlerine ufalanmış ekmek ve maydanoz serpin.
7 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika sebzeler pişip üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.