Şef Semen Öner’den pasta pate sablee tarifi

Akademisyen ve şef Semen Öner’in pasta pate sablee yani kurabiye hamurunu denemeye ne dersiniz? İşte aradığınız tam tarif...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

39 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

500

Pasta pate sablee için malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 75 gr pudra şekeri
  • Bir tutam tuz
  • 2 gr vanilya
  • 25 gr yumurta (yarım yumurta)
  • 225 gr un

Pastacı kreması için:

  • 1000 ml süt
  • 125 gr şeker
  • 90 gr yumurta sarısı (2 adet)
  • 125 gr bütün yumurta
  • 75 gr mısır nişastası
  • 125 gr şeker
  • 60 gr tereyağı
  • 15 gr vanilya
  • 300 gr bitkisel çırpma kreması
  • 500 gr çilek
  • Nane

Pastacı kreması hazırlanışı

Çırpma kremasını çırpıp buzdolabına koyun. Alternatifi mandıra kreması ya da soğutulmuş krema olabilir. Süt ve 125 gr şekeri kaynatın. Yumurta sarısı, yumurta, nişasta ve şekeri iyice çırpın. Yumurtalı karışımı sürekli karıştırarak üzerine ısınan sütten azar azar ekleyin, sütün yarısını eklemeniz yeterli. Yumurtalı karışımı ılıtın, ılınan karışımı sütün tencerede kalan kısmına ekleyin, hafif ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra 3 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.

Şef Semen Öner’den pasta pate sablee tarifi adım adım yapılışı

1 İlk olarak pate sablee malzemelerinden tereyağ ve pudra şekerini krem olana kadar çırpın.
2 Tuz ve vanilyayı da ekleyip, karıştırın.
3 Yumurtayı ekleyip yedirin.
4 Unu ekleyip karıştırın, sıkıştırarak birleştirin, 2-3 kez yoğurup, streç filme sarın.
5 Buzdolabında mümkünse 2 saat dinlendirin.
6 Dolaptan çıkarıp ikiye bölün, her bir parçayı hafif unlanmış tezgaha alın, üzerini de hafif unlayarak açın, çok sert ise biraz yumuşamasını bekleyin.
7 0.5 cm kalınlığında açtığınız hamurları dilediğiniz şekilde keserek tepsiye yerleştirin.
8 Büyük şekiller için hamuru yağlı kağıt üzerinde açarak yağlı kağıt ile tepsiye yerleştirmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
9 190 derecede kenarları pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirin.
10 Fırından çıkarıp tepsinin içinde, tel üzerinde soğutun.