Şef Semen Öner’den pasta pate sablee tarifi
Akademisyen ve şef Semen Öner’in pasta pate sablee yani kurabiye hamurunu denemeye ne dersiniz? İşte aradığınız tam tarif...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
39 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
500Pasta pate sablee için malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 75 gr pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 2 gr vanilya
- 25 gr yumurta (yarım yumurta)
- 225 gr un
Pastacı kreması için:
- 1000 ml süt
- 125 gr şeker
- 90 gr yumurta sarısı (2 adet)
- 125 gr bütün yumurta
- 75 gr mısır nişastası
- 125 gr şeker
- 60 gr tereyağı
- 15 gr vanilya
- 300 gr bitkisel çırpma kreması
- 500 gr çilek
- Nane
Pastacı kreması hazırlanışı
Şef Semen Öner’den pasta pate sablee tarifi adım adım yapılışı
1
İlk olarak pate sablee malzemelerinden tereyağ ve pudra şekerini krem olana kadar çırpın.
2
Tuz ve vanilyayı da ekleyip, karıştırın.
3
Yumurtayı ekleyip yedirin.
4
Unu ekleyip karıştırın, sıkıştırarak birleştirin, 2-3 kez yoğurup, streç filme sarın.
5
Buzdolabında mümkünse 2 saat dinlendirin.
6
Dolaptan çıkarıp ikiye bölün, her bir parçayı hafif unlanmış tezgaha alın, üzerini de hafif unlayarak açın, çok sert ise biraz yumuşamasını bekleyin.
7
0.5 cm kalınlığında açtığınız hamurları dilediğiniz şekilde keserek tepsiye yerleştirin.
8
Büyük şekiller için hamuru yağlı kağıt üzerinde açarak yağlı kağıt ile tepsiye yerleştirmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
9
190 derecede kenarları pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirin.
10
Fırından çıkarıp tepsinin içinde, tel üzerinde soğutun.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
