Şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?
Adana'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan şırdan, bir çeşit sakatattır. İç harcı pirinç ile doldurulur. Önemli olan iyi temizlenmesidir. Şırdan nasıl yapılır? Adana lezzetini evinize taşımak istiyorsanız bu tarife mutlaka bakmalısınız. Şırdan tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
290Şırdan dolması tarifi için gerekli malzemeler
- 4 adet şırdan
- 4 adet soğan
- küçük
- 3 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
Şırdan dolması tarifi adım adım yapılışı
1
Şırdanları temizledikten sonra birkaç defa yıkayın.
2
Yıkadığınız temiz şırdanları kenara alın. Limonlu su içerisinde 2-3 saat bekletin.
3
Harç için soğanları ince yemeklik doğrayın. Üzerine baharat ekleyin.
4
Şırdanın içini karışım ile doldurun.
5
Salçalı su hazırlayarak üzerine dökün ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
