Somer Şef’in nefis tarifi: Taş Havuz nasıl yapılır?

Masterchef'te bu hafta Somer Şef'in nefis tarifi 'Taş Havuz' çok konuşuldu. Peki, bu lezzetli tarif nasıl yapılır? Gelin detaylarına birlikte bakalım... İşte Taş Havuz tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

60 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

400

Masterchef'te 30 Ekim 2022 akşamı eleme bölümünde yarışmacılardan Somer Şef'in Taş Havuz tarifini yapmaları istendi. Tarif zorlu ve beceri isteyen bir tarif. İşte Somer Şef'in Taş Havuz tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

İsli midye için:

  • Siyah midye
  • zeytinyağı
  • köz kömür

Mürekkepli pirinç cipsi için:

  • Pirinç kağıdı
  • ayçiçek yağı
  • mürekkep

Nar havyarı için:

  • Nar
  • agar agar
  • zeytinyağı

Tarama için:

  • Sazan yumurtası
  • sarımsak
  • arpacık soğan
  • deniz tuzu
  • üzüm çekirdeği yağı
  • buz

Cheviche için:

  • frenk soğan
  • chili biber
  • kerevit
  • limon
  • portakal
  • tuz

Deniz tarağı için:

  • Deniz tarağı
  • biberiye
  • limon
  • kakao yağı

Misolu patlıcan için:

  • patlıcan
  • miso
  • tuz
  • limon
  • sarımsak

Mercan için:

  • Karnabahar
  • pancar
  • tuz
  • sirke

Somer Şef’in nefis tarifi: Taş Havuz adım adım yapılışı

1 Deniz börülceleri blanch edilip kılçıkları temizlenir.
2 Pirinç cipsine fırça ile mürekkep sürüp kızartılır.
3 İsli midye için; zeytinyağı bir küvete alınır, içine daha küçük bir küvet oturtulur ve blanch edilmiş isli midye konulur. Yağın içine közlenmiş kömür parçası atılır. İki küvet iç içe olacak şekilde streçlenir. 20 dakika bekletilir.
4 Mürekkepli pirinç yaprağı cipsi için; Fırça yardımıyla kalamar mürekkebi pirinç yaprağına sürülür. Daha sonra kızartılır.
5 Nar havyarı için; Taze sıkılmış nar suyu 100 dereceye getirilir. Agar agar ile kıvam aldırılır. Soğuk zeytinyağına şırınga yardımı ile donmadan hızlı bir şekilde dökülür.
6 Tarama için; tarama yumurta, sarımsak, soğan küp buz ve tuz mixer'e koyulur. Mayonez yapar gibi yağ ekleyip başlanır. Ürün kıvam alınca limon suyu ve buzlu su damlatarak devam edilir. Kıvamı ayarlamak için limon suyu ve soğuk su kullanılır.
7 Deniz tarağı için; Bir tavanın içine kakao yağı konulup içine biberiye, limon kabuğu ve deniz tarağı eklenip, deniz tarağı kızarana kadar pişirilir.
8 Misolu patlıcan için; patlıcan ve sarımsak közlenip karıştırıldıktan sonra içine miso eklenir ve blenderdan geçirilir.
9 Mercan için; Karnabaharlar yuvarlak şekilde kesilip, pancar, sirke ve tuz ile haşlanır, ardından buzlu suya konulur.
10 Chevice için; kerevitler ve diğer malzemeler ufak ufak kesilir, limon ve portakal suyunda bekletilir.
11 Tabağın alt kısmına midye kabuklarını doldurup, üzerine deniz tarağının kabukları koyulur. Kabukların içine miso patlıcan, deniz tarağı üzerine nar havyarı eklenir.
12 Mısır patlakları tabağa konup üzerine isli midyeler koyulur.
13 Kerevitin sırt kısmına chevice doldurulup tabağın ortasına yerleştirilir, tabağın belirli noktalarına tarama sıkılır. Otlar ile tabağın süslemesi yapılır.