Sonbahar tartı nasıl yapılır? Brüksel lahanalı tart tarifi...

Sonbahar tartı için lezzetli bir tarifle karşınızdaydı... İşte Brüksel lahanalı tart tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

85

Sonbahar tartı için malzemeler;

  • 6-8 adet Brüksel lahanası
  • 1 büyük pancar
  • 1-2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 adet milföy
  • 4 tatlı kaşığı hazır pesto veya domates sos
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sonbahar tartı nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Brüksel lahanalarını az karbonatlı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın, renkleri canlı yeşil olana dek bekleyin. İkiye kesin.
2 Pancar ve havucu çok ufak olmayacak şekilde doğrayın.
3 Milföy hamurlarını ufak tart kalıplarına yerleştirip tercih edilen sosu sürün.
4 Üzerlerine pancar, havuç, Brüksel lahanası ve kabuklu sarımsak dişlerini koyun.
5 Az tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin, zeytinyağı sürün.
6 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı, sebzeler ve milföy kızarana kadar pişirin.
7 Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.