Sütsüz sade un helvası tarifi nasıl yapılır? En pratik tarif

Eğer siz de klasik un helvasını tercih edenlerdenseniz bu tarifimizi sakın kaçırmayın. Sütsüz sade un helvası sevenleri için mükemmel bir tarifle geldik. Gizem Güzey klasikçileri unutmadı ve onlar için sütsüz sade un helvası reçetesi hazırladı!

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

300

Un helvası hakkını versin hem sütsüz hem de sade olsun diyorsanız sütsüz sade un helvası tarifimiz tam sizlere göre. Enfes tada sahip bu sütsüz sade un helvası klasikçiler için vazgeçilmez olacak. Gizem Güzey tarafından hazırlanan sütsüz sade un helvası reçetemize bir bakalım. (Bu tarifin ardından sütlü sade un helvası tarifine de bakabilirsiniz)

 

Sütsüz Sade Un Helvası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 70 gram tereyağı
  • 1
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Sütsüz sade un helvası tarifi adım adım yapılışı

1 Bir tencereye şerbeti için su ve şekeri ekleyip kaynatın, altını kapatıp soğumaya bırakın.
2 Tencereye tereyağını alın ve eritin.
3 Eriyen yağın üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin.
4 İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın. Bu aşamada rengi dönecek ve sıvı bir kıvam almaya başlayacaktır.
5 10-15 dakika kadar orta ateşte kavurma işlemini sürdürün.
6 Hazırladığınız hafif soğumaya başlamış şerbeti sıcak helvaya yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.
7 Şerbetini iyice çektikten sonra helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice katılaşınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Helva sıcak şerbeti ise ılık olmalıdır. Demlenirken kapağını açmamalısınız. Orta ateşte kavurmaya dikkat edilmelidir. Şerbeti 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su şeklinde yapabilirsiniz.