Evde Truff (Truffle) nasıl yapılır? Adım adım pratik truff tarifi

Minik topçuklara ne dersiniz? Canınız tatlı çekiyor fakat uzun sürdüğü için uğraşmak zahmetli mi geliyor? Sizler için hem tatlı krizinizi giderecek hem de sadece 20 dakika sürecek bir tarifimiz var! Betül Tunç ev yapımı truff (truffle) tarifini paylaştı... Truff nasıl yapılır diyorsanız işte tarif

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

KALORİ

230

Keyifli, ağızda eriyen Çikolatalı Truffları dışarıdan almanız gerekmez. Kendi mutfağınızda da yapabilirsiniz. Sosyal medyada @turkuazkitchen hesabı ile tanınan Betül Tunç, pratik ve lezzetli truffle tarifini paylaştı. 

Gerekli malzemeler

  • 1 kavanoz konsantre süt (397 gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 su bardağı kakao
  • 50 gr bitter çikolata (isteğe bağlı)
  • Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • Kakao
  • Bitter çikolata

TRUFF (TRUFFLE) HAKKINDA

Truff, Truffle adı verilen bu küçük çikolatalı lezzetlerin 1895'te Fransa'da ortaya çıktığı sanılıyor. Peki, bu çikolatalı toplara neden Truff adı veriliyor? Görünüşe göre tatlının adı bir tür mantar olan trüfe benzerliğinden geliyor.

Ev yapımı Truff tarifi adım adım yapılışı

1 Uygun bir tencereye veya tavaya konsantre süt, kakao ve tereyağını alın ve karıştırarak pişirin.
2 Orta harlı ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve 4-5 dakika karıştırarak pişirin.
3 Ocaktan alınca içerisine dilerseniz bitter çikolata ekleyin.
4 Ardından yağlı kağıt serilmiş bir kaba alıp buzdolabında 5-6 saat bekletin.
5 Daha sonra iyice soğuyan çikolatadan parçalar koparıp ufak toplar yapın.
6 Eritilmiş çikolataya veya kakaoya batırıp servis yapabilirsiniz.