Tavuk çorbası nasıl yapılır? Soğuk kış günlerinin şifa kaynağı terbiyeli tavuk çorbası tarifi

Tavuk çorbası soğuk havalarda içinizi ısıtmakla kalmaz, hastalıklarını önlemeye de yardımcı olur. Peki şifa niyetine içeceğiniz tavuk çorbası nasıl yapılır? İşte soğuk kış günlerinin şifa kaynağı terbiyeli tavuk çorbası tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

36

Tavuk Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet tavuk but ya da tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı şehriye

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane

Tavuk Çorbası Tarifi adım adım yapılışı

1 Soğanı dört beş parçaya bölün, tavuk, su ve defne yaprağı ekleyerek pişirin.
2 Pişen tavuk suyun içerisinden çıkartılır. Soğan ve defne yaprağı ayrı bir yere alınır.
3 Şehriye suya eklenerek pişirilir.
4 Tavuk didiklenir.
5 Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır.
6 Sıcak tavuk suyundan ekleyerek yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya alın.
7 Didiklenen tavuğu ekleyin.
8 Tereyağına nane ekleyerek kızdırın, çorba üzerine ekleyerek servis edin.