Ayvalı ve narlı köfte

Ayvalı ve narlı köfte

Malzemeler
500 gr dana kıyma
1 soğan
1 su bardağı ince bulgur
Kırmızı pul biber
1 ayva
1 yemek kaşığı biber salçası
40 gr tereyağı
1 soğan
300 gr haşlanmış nohut
Yarım litre kaynar su
Ceviz içi
Tuz
Nar taneleri

Hazırlanışı:
Dana kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, kırmızı pul biber ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayvanın kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Fındık büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ve ayvayı ekleyip hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın. Haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyip pişirmeye devam edin. İri kırılmış ceviz içi ve nar tanelerini ekleyip servis yapın.

* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.