Bademli ve kremalı kuşkonmaz çorbası

Bademli ve kremalı kuşkonmaz çorbası

Malzemeler:
400 gr kuşkonmaz
1 pırasa
50 gr tereyağı
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Kavrulmuş badem

Hazırlanışı:
Tereyağını tencereye alıp doğranmış kuşkonmaz ve pırasayı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika soteleyin. Unu ilave edip 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. çorbayı blender’la ezin. Kaselere paylaştırıp üzerini kavrulmuş bademle süsleyin. Servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.