Çam fıstıklı kuzu sarma

Çam fıstıklı kuzu sarma

Malzemeler
500 gr kemizsiz kuzu but
8-10 yaprak pazı
1 limon
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
2 patlıcan
3 salçalık kırmızıbiber
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı:
Kuzu etini 10 cm’lik parçalar şeklinde kesin. Et tokmağı ile hafifçe döverek inceltin. Pazıları kaynar suda 1 dakika bekletip soğuk su dolu bir kaba alın. Bir dakika bekletip suyunu süzün. çam fıstıklarını 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağında kavurun. Ocaktan alın. Zeytinyağı ve kekiği bir kasede karıştırın. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Kararmaması ve acılığını gidermek için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ikiye kesin. Patlıcanların ve biberlerin üzerine zeytinyağı sürüp ızgarada pişirin. Eti tezgahın üzerine yayıp tuz ve karabiber serpiştirin. Pazıları etlerin üzerine yerleştirin. Kavrulmuş çam fıstıklarını ekleyip rulo şeklinde sarın. Izgarada pişirilmiş biber ve patlıcan dilimlerini de rulo şeklinde sararak yan yana dizin. Sebzeleri ve eti fırın tepsisine dizin. üzerlerine kekikli zeytinyağını bir fırça yardımıyla sürün. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.