Kalbuni pilavı

Kalbuni pilavı

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
50 gr kuş üzümü
50 gr çekirdeksiz siyah üzüm
75 gr İzmir çekirdeksiz üzüm
500 gr fındık büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti
4 su bardağı et suyu veya su
100 gr tereyağı
50 gr kabuksuz badem içi
50 gr Antep fıstığı içi
1 tatlı kaşığı tuz
1/3 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı toz kakule
Tuz

Hazırlanışı:
Pirinci bol suyla yıkayın ve suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyip yumuşayana kadar suda bekletin. Diğer üzümleri de temizleyip yıkayın ve suyunu süzün. Etleri yıkayıp tencereye alın. üzerine 3 yemek kaşığı et suyu ekleyin ve kavurarak pişirin. 50 gr tereyağını tavada eritin. Badem ve Antep fıstıklarını ekleyin. Bademler pembeleşince üzümleri ekleyin. birkaç saniye kavurup tavayı ocaktan alın. Pirinç, kalan et suyu, kavrulmuş fıstık, badem ve üzüm karışımını etlere ilave edin. Tuzla tatlandırın. Kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Kalan tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. 1-2 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Pilavın üzerini kağıt havluyla kapatıp 10 dakika demlendirin. Tarçın ve kakule serpip sıcak servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.