Köfteli ve yoğurtlu kebap

Köfteli ve yoğurtlu kebap

Malzemeler
1 kg kıyma
2 orta boy soğan
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 demet maydanoz
5 tırnak pide
2 su bardağı et suyu
6.5 yemek kaşığı tereyağı
300 gr yoğurt
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Kıymayı büyük bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan iri parçalar kopararak parmak inceliğinde uzun köfteler hazırlayın. Tahta şişlere geçirin. Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her yanı kızarana kadar pişirin. Pideleri fırında 5 dakika ısıtıp doğrama tahtasında kare şeklinde doğrayın. Servis yapacağınız tabağa pideleri alın. Üzerine sıcak et suyu gezdirin. Tereyağının yarısını tavada kızdırın ve pidelerin üzerine dökün. Yoğurdu çırparak pidelerin üzerine yayın. Köfteleri şişten çıkararak pidelerin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağına pul biber ekleyerek tavada kızdırın. Köftelerin üzerine dökün.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.