Kuzu etli şevket-i bostan

Kuzu etli şevket-i bostan tarifi

Kuzu etli şevket-i bostan

Malzemeler:
1 kg şevket-i bostan
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Şevket-i bostanı bol suyla yıkayıp süzün. Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup etler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanan etleri ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra şevket-i bostanı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti haşladığınız sudan bir bardak ilave edip kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.