Mantar çorbası nasıl yapılır? Mantar çorbası tarifi ve adım adım yapılışı

Türk mutfağında en çok tüketilen çorbalar arasında mantar çorbası da bulunuyor. Lezzeti ve faydalı oluşuyla sofralardan eksik olmayan mantar çorbasını daha önce denemediyseniz bu tarif tam size göre! İşte soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak kremasız mis gibi mantar çorbası tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

38

Sağlık için çeşitli faydaları olana mantarı hafif ve lezzetli bir başlangıç olarak sofralarınızda kullanabilirsiniz. Hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir çorba mantar çorbası ile karşınızdayız!  Krema kullanılmadan kremalı gibi yumuşak bir içimi oluyor. Kıvamını bir türlü tutturamıyorum diyenler için mantar çorbası tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor! (Bu tarifin ardından Yoğurt çorbası tarifine de göz atabilirsiniz)

Mantarın Faydaları Nelerdir? 

Mantarın sağlık bakımından faydalarından bazıları şöyledir:

  • Mantarlar bağışıklık sistemini güçlendirir. Çok çeşitli hastalıklara karşı vücudu korur. 
  • Zengin vitamin içeriği ile beyin fonksiyonlarının kuvvetlenmesine yardımcı olur. Zihinsel ve bedensel gelişim sağlar. 
  • Kilo vermeye yardımcı olabilir.
  • Sinir sistemini rahatlatıcı bir etkiye haizdir. Doğal bir depresyon savaşçısı olarak kabul edilir. 
  •  Kansızlığa iyi gelebilir.
  • Diş ve kemik gelişimini sağlayıcı bir özellik taşır. 

Mantar Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 10 adet mantar
  • 1 litre su
  • 200 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mantar Çorbası Tarifi adım adım yapılışı

1 Soğanlar yemeklik doğranır.
2 Tencereye yağ eklenir ve soğanlar yağda kavrulur.
3 Mantarlar temizlenir ve küp küp doğranır.
4 Doğranan mantarlar, soğanların yanına eklenerek kavrulur.
5 Un eklenir, kokusu çıktıktan sonra su ve süt eklenerek pişmeye bırakılır.
6 Baharatlar ilave edilir.
7 Piştikten sonra blenderdan geçirilerek servis edilir.