Pesto humus tarifi nasıl yapılır? Sedefnaz Yaşar'ın yorumuyla pesto humus

Plaza İnsanı Mutfakta kitabının yazarı Sedefnaz Yaşar’ın yorumuyla nohut, fesleğen ve tahinin muhteşem uyumuna tanıklık edin.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

379

Pesto humus tarifinin ardından yine Sedefnaz Yaşar'dan limonlu enginar tarifine de bakabilirsiniz.

Pesto humus için malzemeler

  • 3 su bardağı nohut (geceden suda bekletilmiş ve ardından haşlanmış)
  • 1 demet taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı ya da dolmalık fıstık
  • 1.5 adet limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (parmesan ya da eski kaşar kullanılabilir)
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 adet buz

Pesto humus adım adım yapılışı

1 Geceden nohutu ıslatın. İçine birer çay kaşığı karbonat ve tuz eklemeyi unutmayın.
2 Ertesi gün nohutu haşladıktan sonra tüm malzemeleri ekleyin, blendırda veya güçlü bir rondoda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
3 Karışımın renginin biraz daha yeşil olmasını isterseniz, içine Antep fıstığını daha fazla ilave etmelisiniz.
4 Servis için; üzerine fıstık, fesleğen yaprakları ve zeytinyağı dökmeniz yeterli.