Limonlu enginar tarifi nasıl yapılır?

Enginar mevsimi hala bitmemişken limonlu enginar yapmaya ne dersiniz? Plaza İnsanı Mutfakta kitabının yazarı Sedefnaz Yaşar’dan sağlık ve lezzet dolu bir tarif. Peki, limonlu enginar tarifi nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

65

Enginar Akdeniz kökenlidir ve uzun yıllardır sağlığa olan yararları nedeniyle kullanılmaktadır. Enginarın faydaları arasında sağlıklı sindirim, kalp sağlığı ve karaciğer sağlığı bulunur. Enginarın yağ oranı düşüktür, lif, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir.  Bir orta boy enginar yaklaşık 7 gram lif içerir.

Limonlu enginar tarifinin ardından yine Sedefnaz Yaşar'ın Pesto humus tarifi de ilginizi çekebilir. Ayrıca zeytinyağlı enginar tarifine de bakabilirsiniz.

 

Limonlu enginar için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 5 çanak enginar (her biri 5-6 parçaya bölünmüş)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limonun suyu
  • Biraz kaynar su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Limon kabuğu rendesi (servis için)

ENGİNAR HAKKINDA

Enginar özellikle folat ve C ve K vitaminleri bakımından yüksek değerlere sahiptir. Bunların yanısıra fosfor, magnezyum, demir ve potasyum gibi gibi önemli mineralleri de sağlarlar.

Limonlu enginar tarifi adım adım yapılışı

1 Yağı tencereye koyduktan sonra soğanları ve ardından sarımsakları ekleyip soteleyin. Bir-iki dakika sonra ise enginarları ekleyin.
2 Bir dakika sonra diğer tüm malzemeleri ilave edin. Enginarların üzerine çok geçmeyecek kadar kaynar su ekleyin. Kapağı kapalı, kısık ateşte pişmeye bırakın.
3 Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine limon kabuğu rendesi ile servis yapın. Misket limonu kullanırsanız, daha baskın bir tat hissedebilirsiniz.