Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi
Masterchef yarışmasında her yıl sorulan bir tarif var ve oldukça zor bir tarif: Uskumru dolması... Somer Şef'in nefis tariflerinden olan bu güzel yemek, herkesin iştahını kabartmaya aday... Gelin hem yapımıyla hem de lezzetiyle uzun süre konuşulacak o tarife birlikte göz atalım...

KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
55 dakikaKALORİ
55Uskumru Dolması tarifinde balığın temizlenmesi oldukça önemli. MasterChef'te Somer Şef balığın temizlenmesini şöyle gösterdi:
Uskumru Dolması için malzemeler:
- Uskumru
- Soğan
- Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Tarçın
- Yenibahar
- Tuz
- Maydanoz
Narenciye Salatası İçin:
- Pomelo
- Maydanoz
- Nar ekşisi
- Nar
- Limon
- Taze Nane
- Zeytintyağı
- Tuz
Kaplama İçin:
- Mısır irmiği
- Un
- Yumurta
USKUMRU DOLMASI HAKKINDA
Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi adım adım yapılışı
1
Uskumruyu solungaçlarından ve organlarından temizleyin.
2
Kuyruk kısmında ana gövde kemiğini kırın.
3
Her bir tarafına dörder dakika masaj yapın ve baş kısmından pense yardımıyla ana gövde kemiğini balığa masaj yaparak çekin.
4
Ana kemikteki etleri ve balığın iç kısmındaki etleri de kaşık yardımıyla sıyırın.
5
İç dolgu; soğanları piyazlık şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile karamelize edin.
6
Çam fıstığını kavurun ve kuş üzümlerini kaynar suda 5 dakika bekletin. Maydanozları incecik doğradıktan sonra yaptığınız tüm ürünleri ve baharatları bir karışım haline getirin.
7
Balığın içerisinden çıkardığınız etleri de bu iç dolgu karışımının içine ekleyin.
8
İç dolguyu balıkların içine doldurun ve dışını tuzlayın.
9
Uskumru dolmalarını önce un, ardından yumurtaya ve mısır irmiği ile kaplayıp 180 derece derin yağda 6 dakika pişirin.
10
Maydanoz ve naneyi ince ince kesin, pomeloyu küp küp doğrayın ve nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuz ile birleştirip nar taneleri ile süsleyin.
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
