Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi ve püf noktaları
Üzüm reçeli, mutfaklarda tatlı bir lezzet olarak yerini alırken aynı zamanda sağlık açısından da faydalar sunan bir tarif. Peki Üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
130 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
272Üzüm Reçeli Tarifi için malzemeler
- 1 kg üzüm (siyah veya yeşil)
- 750 g toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 limonun suyu
Üzüm Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1
Üzüm reçeli yapmak için öncelikle üzümleri iyice yıkayın ve saplarını ayıklayın.
2
Bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin, ardından karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
3
Şekerli suyu kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzüm tanelerini ilave edin ve orta ateşte, üzüm taneleri yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
4
Pişirme işleminin sonlarına doğru limon suyunu ekleyin.
5
Reçeliniz kaynadıktan sonra bir tabağa bir damla koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kıvamını kontrol edin. Eğer yeterince koyu değilse, birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.
6
Reçeliniz hazır olduğunda, sıcak bir şekilde temiz cam kavanozlara dökün ve kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.
yemek

Sevgililer Günü'nde sevgilinize kendi elinizle kalp pasta tarifi

1,5 asırlık Pekin ördeği geleneğini özel tarifle ustası yapıyor

Yeni yılda yağ yakan diyet kabak çorbası tarifi

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için 15 farklı tatlı tarifi önerisi

Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi

Diyet Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) tarifi

Yılbaşı menüsü: Sofranızı şenlendirecek pratik-lezzetli 4 tarif

Kereviz yemeği tarifi
