Vejetaryen burger tarifi nasıl yapılır?
Bu kez özellikle hafta sonları için severek tüketebileceğiniz bir tarifle karşınızdayız: Vejetaryen burger tarifi... Peki, vejeteryen burger nasıl yapılır? İşte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
70Vejetaryen burger tarifi için gerekli malzemeler
- 1 patlıcan-1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesilmiş
- 1-2 adet domates
- kalın dilimlenmiş
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 8 büyük kahverengi mantar
- 4 adet sandviç yapılabilecek ekmek
- 1 avokado-püre halinde
- Roka yaprakları
- Acı biberli mayonez için:
- 250 ml. mayonez
- 10 ml. acı biber salçası
- Damak zevkinize göre limon suyu
Vejetaryen burger tarifi adım adım yapılışı
1
Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına da zeytinyağı sürün. Izgara tavada veya önceden ısıtılmış bir fırının ızgarasının altında her iki tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin.
2
Domates dilimlerini zeytinyağında kızartın ve tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Daha sonra mantarları ekleyin ve pişene kadar kızartın.
3
Acı biber mayonezi için verilen malzemeleri karıştırıp sosu hazırlayın.
4
Sevdiğiniz bir çeşit ekmeği ikiye bölün. İçine roka yapraklarını, ezilmiş avokadoyu, patlıcan ve domates dilimlerini, mantarları koyun. Son olarak iç malzemenin üzerine hazırladığınız mayonezi sürün.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
