Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır? Yağ çekmeyen pişi tarifi ve malzemeleri

Hem hızlıca hazırlayabileceğiniz hem de diğer pişilere göre daha sağlıklı olan yağ çekmeyen pişi yapmaya ne dersiniz? Kahvaltı sofralarınız ve çay saatlerinizdeafiyetle tüketebileceğiniz, rahatsızlık vermeyen yağ çekmeyen pişi tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

300

Anadolu'nun pek çok noktasında kolaç, lokma, keçi ayağı, hamur kızartması gibi isimlerle bilinen pişi, ailecek yapılan zengin sabah kahvaltıları için başarılı bir alternatif. Az ve her evde bulunan malzemesiyle pişi her öğün tüketilebilecek lezzetler arasında yer alırken, mayalı ve mayasız olarak iki farklı şekilde hazırlanabiliyor.  Yağ çekmeyen pişiler hazırlamak istiyorsanız o da mümkün. Yumuşacık ve puf puf olan bu pişiler yağ çekmediği için mideyi de yormuyor. Kağıt kalem hazırsa yağ çekmeyen pişi için malzemeleri veriyoruz. (Bu tarifin ardından Mayasız pişi tarifiKaşık dökmesi tarifine de göz atabilirsiniz)

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 g kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

PİŞİ HAKKINDA

Pişi diğer adlarıyla bişi, bavırsak, bavursak, tuzlu lokma, halka, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan bir yiyecektir. Orta Asya, Idel-Ural, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu'da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılır. Pişi genellikle şeker, tereyağı, reçel veya balla tatlı olarak yenir. Kurabiye veya bisküvi olarak düşünülebilirler ve kızartıldıkları için bazen çöreklerle karşılaştırılırlar.

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi adım adım yapılışı

1 Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
2 Süt ve yumurta ayrı bir yerde çırpılır ve unlu karışım ile birleştirilir.
3 Hamur 10 dakika dinlendirilir ardından açılır ve istenilen büyüklükte parçalar kesilir.
4 Kızgın yağda kızartılır.
5 Sade ya da içi doldurularak yenilir. Afiyet olsun.