Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yulaf lapası tarifi kimi için sağlıklı kimi için kilo vermeye yarayan kimi için pratik bir seçenek. Peki pratik yulaf lapası tarifi nasıl yapılır? Yemek sitesi lezzet.com.tr editörü Başak Öngel, Elele okurları için yulaf lapası tarifini hazırladı.

KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
50Yulaf Lapası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı yulaf
- 1
- 5 su bardağı süt
- 3 çilek
- ½ muz
- 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi tozu
- 4 adet ceviz
- 1 tatlı kaşığı bal
YULAF LAPASI HAKKINDA
Yulaf Lapası Tarifi adım adım yapılışı
1
Yulaf ve süt tencereye alınır. Kapağı kapalı, arada karıştırılarak yulaflar yumuşayana kadar pişirilir.
2
Pişen yulaf lapasına bal eklenerek karıştırılır.
3
Bir kase içerisine alınan lapaya meyveler, Hindistan cevizi tozu ve ceviz eklenir. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
