Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi nasıl yapılır?
MoVe La Ventura'nın menüsünden Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi. Peki, bu lezzetli tarif nasıl yapılıyor? İşte Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
40 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
150DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS
Zahterli sebze & Beluga mercimek için malzemeler;
- 3-4 adet kabak
- 3-4 adet köy biberi
- 50 ml zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru zahter
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 bardak haşlanmış beluga mercimek
- Süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Lavaş
Zahterli sebze & Beluga mercimek nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Biberleri, çok küçük olmayacak şekilde kesin.
2
Kabakları, yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde dilimleyin.
3
Tüm bu karışımı zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra zahter, kimyon, susam ve az miktarda tuz ekleyin.
4
Ardından 2-3 dakika daha kavurduktan sonra içine mercimekleri ekleyin ve ateşten alın.
5
Farklı bir yerde yoğurt, nane ve tuz ile bir sos hazırlayın.
6
Servis tabağına küçük yuvarlak lavaşları dizin.
7
Üzerlerini sebze karışımı, yoğurt sos ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
