Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır?
En lezzetli zeytinyağ yemeklerinin arasında yer alan fasulye mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Mevsiminde yapılan taze fasulyenin lezzeti de damakları çatlatır. Peki zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Zeytinyağlı taze fasulyenin tüm gerekli malzemeleri ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
190Zeytinyağlı taze fasulye için gerekli malzemeler
- 600 gram taze fasulye
- 1 adet kuru soğan ( büyük)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi adım adım yapılışı
1
Taze fasulyelerin kılçıklarını çıkartın ve yıkayın.
2
Yemeklik doğranan soğan zeytinyağı ile birlikte tencerede kavrulur.
3
Domatesler küp küp doğranır.
4
Fasulye eklenerek 2 dakika kadar kavrulur.
5
Domates, tuz ve şeker eklenerek karıştırılır.
6
Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
